Priča o Goppion-u
Počinje 1859. godine u italijanskom naselju Luginjano, kada osnivač pržionice kafe Luiđi na glavnom trgu otvara kafić, koji je ujedno i pošta i piljarnica. Prva zrna kafe ispržena su na tom trgu, u tom kafiću...
Kasnije se Luiđiju pridružio njegov sin Pjetro koji je učinio prvi korak ka stvaranju porodičnog biznisa. Vremenom su se i Pjetrovi sinovi pridružili i nastavili tradiciju.
Bilo je teško raditi uprkos svim problemima koji su im se nalazili na putu, poput drugog svetskog rata, ali su uspeli da održe posao i ispišu istoriju.
Tokom drugog svetskog rata Đovani i Anđelo odlaze u Etiopiju u potragu za vrhunskim kvalitetom kafe. Nakon povratka, 1948. godine, u samom centru grada Trevizo kupuju kafić "Torrefazione Trevigiana Caffe" u čiji naziv dodaju "Fratteli Goppion".
Istovremeno, Otorino i Olivo odlaze u Venecuelu gde u glavnom gradu Karakasu, osnivaju malu kompaniju koja se bavi prženjem kafe, a čiji je naziv "Cafe San Antonio Hermanos Goppion".
1960-e godine donose mnoge promene u načinu života, italijanska industrija raste i sa njom raste i Goppion koji osvaja prodajne teritorije i nove potrošace. Sredinom 60-tih godina Đovani i Anđelo kupuju zemljište duž Teralja gde počinje gradnja njihove fabrike.
Zvanično 27.05.1968. godine fabrika počinje sa radom i dobija ime "Goppion fratelli industra del caffe".
Danas, na čelu kompanije nalaze se četvrta i peta generacija porodice Goppion, a koncept njihovog rada se, baš kao i Luiđijev, temelji na: ambiciji, radu i primeni zdravog razuma.
Goppion priča se, polako ali sigurno, širi po celom svetu, a u februaru 2019. godine je stigla i u Srbiju.
Od tada, naša misija je da biramo najbolje kafe sveta za onoga ko nas bira svaki dan.
Speciale Bar
Ova kafa mešavina je Arabike (70%) i pažljivo birane Robuste (30%), što i daje njen karakterističan pun ukus. Sadrži prosečan nivo kofeina. Idealna je i u kombinaciji sa mlekom i svojim specifičnim ukusom ulepšaće svaki Vaš dan.
Dolce
Ova mešavina sacinjena je od 90% Arabike koja dolazi iz Brazila, Gvatemale i Etiopije, kao i od 10 % Robuste koja dolazi sa ostrva Flores u Indoneziji. Takođe, ovo je prva mešavina napravljena u kompaniji Goppion. Karakteristike ove kafe su puno telo sa intenzivno-baršunastim ukusom, ali i blaga kiselost daje šoljici ove kafe savršen balans. Ostavlja prijatan after-taste voćnog i kakao ukusa koji su praćeni ukusom čokoladnog mleka.
JBM
Ova mešavina napravljena je isključivo od zrna Arabike koja dolaze iz Centralne i Južne Amerike. Vanila, kakao i lešnik zajedno sa prijatnim mirisom duvana predstavljaju tipične ukuse jamajčanske kafe koja dolazi sa čuvene Plave Planine, regije na Jamajci, gde su zalasci sunca svetlo plave boje, ali ono najbitnije - regije iz koje potiče najbolja Arabika na svetu.
Hermanos
Hermanos je snaga unije. Sastanak dve jake i odlučujuće karakteristike iz različitih zemalja. Brazilska arabika zvana Cerrado i indijska robusta Cherry AA iz regiona Karnataka kombinovani su kako bi oživeli blend punog ukusa. Aroma i miris tipični su za baršunastu i mekanu arabiku kombinuju se sa jakim, aromatičnim i blago začinjenim ukusom indijske robuste. Sadrži srednji nivo kofeina.